#Fat Duck

Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták
 

Húsételek tokaji édes borokkal? Londonban ezt is kipróbálták

Borkereskedők, csúcséttermek sommelier-i, és rangos borszakmai újságírók kaptak meghívást arra az ebédre, amelynek során Tokaj édes arca egy hatfogásos menüsor mellett mutatkozott be a brit fővárosban. A szamorodnikhoz és aszúkhoz Heston Blumenthal két volt „jobbkeze”, a 3 Michelin-csillagos Fat Duckot is sikerrel vivő Isa Bal master sommelier és Jonny Lake séf komponált ételeket. A rendezvényt Toronyi Zsuzsa, a Wines of Hungary UK ügyvezetője álmodta meg, a helyszín pedig Isa és Jonny közösen nyitott belvárosi étterme, a Trivet volt.

Szabó Edit Szabó Edit

Blumenthal tanítványa Budapesten főz - interjú
 

Blumenthal tanítványa Budapesten főz - interjú

Nyelvésznek tanult, turnézó zenészeknek főzött a legendás manchesteri Roadhouse-ban, bedolgozta magát a maximalista Heston Blumenthalhoz, feltalálta a Fat Duck-nak a csokoládébort, a második saját éttermének a megnyitására készül. Mary Ellen Mctague, Anglia egyik legjobb séfje most két napra átveszi a hatalmat a Manna étterem konyháján. Klasszikus brit ételsorral jött hozzánk.

Szauer Judit Szauer Judit

A pincér, aki a világ egyik legjobb étterméből jött haza
 

A pincér, aki a világ egyik legjobb étterméből jött haza

Neves éttermek neves szakácsai, tulajdonosai: némelyek celebritásához kétség nem férhet. De mintha megfeledkeztünk volna az éttermek napszámosairól: a pincérekről, felszolgálókról. Pedig ők legalább annyira meghatározói annak, hogy milyen élménnyel távozunk egy vendéglőből, mint maga az étel. Pavluska Tamás egy évet dolgozott a világ egyik legjobb éttermében, az angliai Fat Duckban.

Vétek György Vétek György